Prelegenci – eksperci w swoich dziedzinach – opowiedzieli między innymi o:
- odżywianiu dziecka w zgodzie z najnowszą wiedzą z zakresu żywienia człowieka
- wpływie nawyków żywieniowych na powstawanie chorób cywilizacyjnych
- zagrożeniach wysoko przetworzonej żywności oraz o tym jak być świadomym konsumentem
- przykładach zmian w jadłospisach dzieci przedszkolnych i dowiesz się jak stać się zdrowożywieniową placówką oświatową
- poradach praktycznych – przykłady zdrowych, budujących odporność posiłków dla dzieci
- zmianach w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia
- wprowadzeniu nowe zasady w stołówkach i sklepikach.
Więcej: Materiały z konferencji
Kontakt
Szczegółowych informacji o wydarzeniu udziela organizator – Stowarzyszenie Macherki:
- Edyta Poniatowska-Zaremba: edyta@poniatowska.pl
Dietetyk, moderator projektu “ZdrowyPrzedszkolak.org”
Koordynator ds. konferencji
- Anna Górska: anka@macherki.com
Prezes Stowarzyszenia Macherki
Więcej informacji:
Centrum Edukacji Nauczycieli w Gdańsku objęło wydarzenie patronatem merytorycznym.